Søk
  • Asle Hagen

IBM investerer millionbeløp i det norske gründerselskapet Cloudx Services


Det norske grunderselskapet Cloudx Services mottar datasentertjenester for 1,5 million gjennom IBM Global Entrepreneurship Program. Programmet hjelper gründerbedrifter med å etablere skybasert teknologi i IBMs globale datasenter.

Cloudx Services har utviklet BizSkype, markedets eneste Skype for Business med Telefoni skytjeneste som er uavhengig av telefoni leverandør. Tjenesten samler mobil-, fast- og IP-telefoni i én felles tjeneste og kan kobles med forskjellige norske og internasjonale telefoni leverandører helt ned på brukernivå.

Valget av IBM Cloud gjorde at Bizskype tjenesten kunne utformes slik at den løser internasjonale virksomheters utfordring med bedriftsintern telefoni på tvers av landegrenser, noe som er vanskelig å få til for teleoperatørene i de enkelte land. IBM Cloud er en av verdens største datasenter leverandører gjennom sine 100+ lokasjoner. Disse er knyttet sammen med et høykapasitets fibernettverk og hver enkelt lokasjon har multiple internettleverandører med uovertruffen internett tilgang. Dette var viktige elementer når IBM ble valgt som partner for utvikling av tjenesten.

"IBM Cloud gjør det mulig for oss å levere BizSkype som en sikker, skalerbar og global skytjeneste på et nivå som ikke er mulig i tradisjonelle datasentere" sier Jan A. Solvang, som er teknologisjef og en av gründerne i selskapet.

Med Microsofts Skype for Business som basis åpner BizSkype for at virksomheter kan sette opp en enhetlig kommunikasjonsløsning som omfatter flere teleoperatører og dekker alle deler av bedriften. Tjenesten legger også til rette for å utnytte funksjoner i mobile bedrifts-abonnement eller Skype for Business, uavhengig av geografisk lokasjon, og dermed skaper en kommunikasjonsløsning som dekker mer en hva hver av dem, eller, for den saks skyld, tradisjonelle sentralbordløsninger kan klare.

"Med IBM Cloud får vi også en kostnadstruktur som rettferdiggjør at vi kan levere BizSkype med den fleksibilitet som vi mener våre kunder fortjener, en ren abonnements-tjeneste. Det betyr at kundene betaler per måned for det antall brukere som har tilgang til tjenesten" sier Daglig Leder og gründer Jon S. Sjølie. For mere informasjon ta kontakt med Daglig Leder Jon S. Sjølie på jon@cloudx.no eller på mobilnummer 40427937.


118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle